02 Jun 2010

Konvoi Gaza : PMRAM Cawangan Shoubra Sahut Seruan PMRAM Pusat

Sumber : Berita PMRAM
www.pmram.org

SHOUBRA, 2 Jun - Memandangkan kekejaman rejim Israel terhadap Konvoi Misi Bantuan Ke Gaza semakin menjadi-jadi, PMRAM menyeru kepada seluruh mahasiswa Islam untuk melakukan solat hajat serta membaca Qunut Nazilah memohon kepada Allah SWT supaya memberi keamanan kepada seluruh aktivis Pro-Palestin yang terlibat dalam melakukan misi tersebut.

Kelmarin menyaksikan ramai umat Islam mendirikan solat hajat khas tentang isu ini. DPM (MAQAZ) Shoubra juga tidak ketinggalan dalam menyahut seruan PMRAM untuk melakukan solat hajat serta membaca Qunut Nazilah. Solat Hajat ini dilakukan selepas solat maghrib bertempat di markaz DPM (MAQAZ) Shoubra yang diimamkan oleh Saudara Jamal Qurtubi bin Sulaiman.

Selepas solat, hadirin dipaparkan dengan tayangan Palestin yang menginsafkan dan membangkitkan semangat juang dan cintakan Palestin.

Huraian dari tayangan tersebut telah diulas oleh Mantan Badan Pengurus PMRAM Saudara Khairul Anuar Mohd Arif semasa tayangan tersebut sedang dijalankan. Majlis berakhir beberapa minit sebelum azan isyak berkumandang. Semua bersurai selepas solat isyak secara berjemaah bersama.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails