04 Februari 2011

"Balik Ke Rumah Selepas Solat Jumaat" - Pihak Keselamatan Mesir


KAHERAH 4 Feb - Presiden PMRAM Saudara Shahrizan bin Mohd Hazime menegaskan bahawa seluruh mahasiswa-mahasiswi perlu pulang segera ke rumah masing-masing selepas solat Jumaat pada hari ini.

Tambahnya, beliau mengeluarkan kenyataan tersebut setelah dihubungi oleh Pihak Keselamatan Mesir yang memesan agar seluruh pelajar Malaysia tidak terlibat dengan aktiviti rusuhan yang berlaku di kediaman masing-masing.
Justify Full
Katanya, PMRAM sentiasa menghubungi Pihak Keselamatan Mesir untuk menerima arahan terkini demi menjada keselamatan mahasiswa-mahasiswi Malaysia di Mesir.

Menurutnya, Pihak Keselamatan Mesir mengeluarkan arahan perintah berkurung kepada seluruh masyarakat di Mesir bermula pada jam 5 petang sehingga jam 7 pagi pada hari yang berikutnya.

Katanya lagi, pihak tentera dan polis yang mengawal keselamatan akan mengambil tindakan terhadap mereka yang melanggar arahan tersebut. Hal ini demi menjaga keselamatan masyarakat Mesir yang lain.

Sehubungan itu, Presiden PMRAM memberitahu bahawa arahan yang dikeluarkan oleh PMRAM bukanlah lakonan yang boleh dimain-mainkan atau dipertikai kerana arahan tersebut merupakan arahan yang dikeluarkan oleh pihak yang bertanggungjawab menjaga keselamatan Mesir.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts with Thumbnails